Seborrhoea kialakulása

A seborrhoea – dermatitis seborrhoica – a bőr felszínes gyulladása, amely a hajas fejbőrön, arcon és olykor más bőrterületeken okoz zsíros hámlást. Jellemzően a fejbőrön, a szemöldök tájon jelentkezik felrakódás, majd innen terjed a fül mögötti tájra, a hajlatokra száraz vagy zsíros hámlást (korpásodás) okozva. Előfordulhat, hogy sárgás-vöröses hámló pattanások keletkeznek a hajas fejbőr határán, a fül mögött, a külső hallójáratban és a szemöldökön.

Seborrhoea kialakulásának oka lehet: 

Öröklött tulajdonság, de okozhatja rendszertelen, zsíros táplálkozás, rossz levegő, napfény-, mozgáshiány valamint pszichés megterhelés, stressz is. Allergiás reakciót, korpásodást válthatnak ki egyes samponok, hajbalzsamok, hajfestékek.

További fertőzések: hajhullás, hajritkulás, kopaszodás, fejbőrviszketés, pikkelysömör, zsíros haj és fejbőr, száraz és fénytelen, durva haj, őszülés.

frezyderm koszmó olaj seborrhoea

A Frezyderm Fejbőr ápoló olaj kamillaolaj és alfa-bisabol tartalma révén csökkenti seborrhoeás tüneteket:

  • fejbőr szárazság
  • fejbőr viszketés
  • fejbőr gyulladást
  • csökkenti az új pikkelyek kialakulását.

E vitamin tartalma által fokozza a sejtregenerálódást és erősíti az immunrendszert. Elegendő gyengéden bemasszírozni az elhalt hámrétegbe és 30-60 perc hatóidő után a fejbőr bepuhulását követően könnyen eltávolítható!

Gyermekek koszmós fejbőrére is kiváló!