FREZYDERM koszmó elleni olaj  - 4 kezelés után a legmakacsabb koszmó is etünik!

   
 

 

A kisbabák egy részének általában az első hónap végére koszmóssá válik a fejbőre, ami általában együtt jár az arcon észlelt úgynevezett tejkiütésekkel. A koszmó nem más, mint egyfajta seborrhoea, egy zsíros, sárgás, barnás felrakódás a hajas fejbőrön, mely elhalt hámsejtekből és a bőrmirigyek faggyújából áll. Leginkább a fejtetőn, a kutacs környékén jelentkezik és néha olyan nagymértékű, hogy egybefüggő, vastag, zsíros, rossz szagú felrakódás keletkezik. A dermatitis seborrhoides (seborrhoeás bőrgyulladás) leggyakoribb megnyilvánulása a koszmó, mely a babáknál általában a 3. hónap környékén jelentkezik, és 5-6, de akár 10-12 hónapos korig is jelen van.

 

A csecsemők és a kisgyerekek fejbőrén megjelenő koszmó leggyakrabban hideg, száraz időben jelentkezik, de ha a gyermek kimelegszik és izzadni kezd, az súlyosbíthatja a koszmó állapotát. Amikor csak lehet, kerüljük a sapka használatát, a baba fejét érje a szabad levegő. Ha megjelent a lerakódás, a sebes területet nem szabad felpiszkálni, dörzsölni, hiszen ez fájdalmat, vérzést, sőt akár a fejbőr elfertőződését is okozhatja. Ma már kapható, a kimondottan csecsemők számára kifejlesztett koszmó elleni olaj, amely kamillaolajat, E vitamint, és alfa-bisabololt tartalmaz.  

 

 

A FREZYDERM Baby ABCC koszmó elleni olaj már 4 használat után szinte teljesen eltávolítja az elhalt hámsejteket és használatával megelőzhető az új pikkelyek kialakulása. Pár csepp olajjal kenjük be a baba hajas fejbőrét, kössük be egy textil pelenkával, vagy húzzunk rá vékony sapkát, és 30-60 perc hatóidő után a koszmó finom mozdulatokkal, dörzsölés nélkül, könnyedén eltávolítható.

 

A Frezyderm prémiumkategóriás kozmetikumok kizárólag gyógynövényeket tartalmaznak, mindenféle mesterséges, szintetikus anyagot nélkülözve!